Омесваме тестото пухено и меко, оставяме да втаса до удвояване на обема
Отделяме 5 малки топки.
Слагаме тестото в тавата и с чаша започваме да го дупчим. 4 дупки отстрани и 1 в средата. Остатъка в чашите го прибавяме към другите 5 топчици.
10-те малки топки ги омесваме и прибавяме още брашно, за да стане по-твърдо. Понеже основата на питката е мека и пухкава, цветчетата трябва да са по-твърди, за да се запази декорацията и да не се разлее при втасване и печене. Разрязваме тестото отново на 10 топки. Всяка топка разстиламе на кръг и изрязваме 8 триъгълника, 2 по 2 слагаме едни върху други, които цепваме по средата и промушваме върховете през нея. Получават се 4 листенца. Аз правя по 8 листенца на цветенце, затова са 10 топки.
Отделяме 5 малки топки.
Слагаме тестото в тавата и с чаша започваме да го дупчим. 4 дупки отстрани и 1 в средата. Остатъка в чашите го прибавяме към другите 5 топчици.
10-те малки топки ги омесваме и прибавяме още брашно, за да стане по-твърдо. Понеже основата на питката е мека и пухкава, цветчетата трябва да са по-твърди, за да се запази декорацията и да не се разлее при втасване и печене. Разрязваме тестото отново на 10 топки. Всяка топка разстиламе на кръг и изрязваме 8 триъгълника, 2 по 2 слагаме едни върху други, които цепваме по средата и промушваме върховете през нея. Получават се 4 листенца. Аз правя по 8 листенца на цветенце, затова са 10 топки.
Всички питки: http://tinyurl.com/ojhcawk
Няма коментари:
Публикуване на коментар